Phraya Nakhon Cave

 

Phraya Nakhon Cave
Bron: Goolge Maps, NooM-NinG (https://goo.gl/maps/4fSqLH4Zki32)

Waar ligt Phraya Nakhon Cave?

Phraya Nakhon Cave Google Earth

Bron: Google Earth

Khao Sam Roi Yot

Khao Sam Roi Yot is een nationaal park in Thailand. Het bestrijkt 98,08 km2, waarvan 20,88 km2 zeegebieden zijn. Het park werd in 1966 opgericht en was het eerste nationale kustpark van Thailand. Het park omvat het grootste zoetwatermoeras van Thailand.

Aardrijkskunde

Khao Sam Roi Yot betekent "berg met 300 bergtoppen". De kalkstenen heuvels zijn een deel van de Tenasserim-heuvels die beginnen ​​aan de kust van de Golf van Thailand, met de hoogste Khao Krachom (605 m). Tussen de heuvels liggen zoetwatermoerassen. Verschillende van deze moerassen werden omgevormd tot garnalenkwekerijen, aangezien slechts 36 km2 van de in totaal 69 km2 moerassen deel uitmaken van het nationale park.

Het park ligt ongeveer 58 kilometer ten zuiden van Hua Hin.

Twee witte zandstranden bevinden zich in het park, Hat Laem Sala en Hat Sam Phraya. Hat Laem Sala ligt op 17 km van het hoofdkantoor van het park en kan worden bereikt vanuit het dorp Ban Pu, hetzij per boot, hetzij door op en neer te klimmen over een heuvel gedurende bijna 30 minuten.

Phraya Nakhon-grot

Phraya Nakhon Cave ligt ongeveer 17 kilometer ten noorden van het hoofdkwartier van het park. Bezoekers kunnen naar de grot gaan door een boot te huren of door over de Tian Mountain te lopen. Hierna is er een klim over de berg ongeveer 430 meter om de Phraya Nakhon-grot te bereiken.

Phraya Nakhon is een grote grot met een gat in het plafond waardoor zonlicht kan binnendringen. Op de top van het gat is er een stenen brug die bekend staat als "doodsbrug" omdat veel wilde dieren er het leven hebben verloren. 

Khuha Kharuehat Pavilion is een historische site gebouwd voor het bezoek van koning Chulalongkorn in 1890. Op bepaalde tijden gedurende bepaalde maanden zal de zon er direct op schijnen. Het paviljoen is sindsdien het symbool geworden van de provincie Prachuap Khiri Khan. Later bezochten ook koningen de grot, waaronder koning Vajiravudh en koning Bhumibol Adulyadej.

Ingang van de Phraya Nakhon-grot

Bron: Goolge Maps, Ekkachai Traipis (https://goo.gl/maps/FV7sJzggT4v)

Ingang van de Phraya Nakhon-grot