Grot van de Kristallen

 

Grot van de Kristallen

Waar ligt Grot van de Kristallen?

Grot van de Kristallen Google Earth

Bron: Google Earth

Naica-mijn

Grot van de Kristallen ligt in de Naica-mijn van de Mexicaanse staat Chihuahua is een mijn die enorme kristallen bevat. De Naica-mijn ligt in Naica in de gemeente Saucillo en is een lood-, zink- en zilvermijn die wordt geëxploiteerd door Industrias Peñoles. Grotten ontdekt tijdens mijnbouwactiviteiten bevatten kristallen van seleniet (gips) met een diameter van 1,2 m en 15 m lang. Peñoles kondigde in oktober 2015 aan dat het de activiteiten in de Naica-mijn voor onbepaalde tijd opschortte.

Momenteel is met een temperatuur 58 °C en een luchtvochtigheid van 99%, het risico op verstikking hoog. Om deze reden hebben onderzoekers gespecialiseerde pakken met een zuurstoftoevoer nodig om te overleven in het milieu.

Cave of the Crystals (Grot van de kristallen)

De Cave of Crystals is een grot op ongeveer 300 m onder het oppervlak in de kalkstenen rots van de mijn. De selenietkristallen werden gevormd door hydrothermische vloeistoffen afkomstig van de magmakamers eronder. De grot werd ontdekt terwijl de mijnwerkers in een nieuw gebied boorden. De grotten zijn gesloten voor het publiek en blijven gesloten nadat een werknemer geprobeerd heeft de grot binnen te gaan om een ​​deel van de seleniet te stelen. Hij is gestikt en gestorven in de vochtige en vijandige atmosfeer van de grot. Nadat voldoende onderzoek naar de kristallen is uitgevoerd, zullen sommige kamers weer overstromen en kan proces van kristalgroei voortgaan.

The Cave of Swords

The Cave of Swords is een andere kamer in de Naica-mijn, die ook gipskristallen bevat, die elk "slechts" ongeveer een meter lang zijn, vanwege het feit dat deze kristallen jonger zijn en tegen de tijd dat ze werden ontdekt veel minder lang hebben kunnen groeien.

 

The Cave of Swords