Cabo San Lucas

 

Cabo San Lucas

Waar ligt Cabo San Lucas?

Cabo San Lucas Google Earth

Bron: Google Earth

Cabo San Lucas, is een badplaats aan de zuidpunt van het schiereiland Baja California (Neder-CaliforniŽ), in de Mexicaanse staat Baja California Sur. Cabo San Lucas staat samen met San Josť del Cabo bekend als Los Cabos.

Archeologische opgravingen hebben bewijs getoond van menselijke bewoning in het gebied in de prehistorie gedurende ten minste 10 000 jaar. Pas in de 18e eeuw werd het gebied voor het eerst door Europeanen verkend. Zij ontmoetten er de Pericķ-mensen, die overleefden op een dieet dat gebaseerd was op de jacht en het verzamelen van zaden, wortels, schaaldieren en andere zeedieren. Ze noemden de locatie Yenecamķ.

Toeristische bestemming

Cabo is beoordeeld als ťťn van de top 5 toeristische bestemmingen in Mexico. Het staat bekend om zijn stranden, duiklocaties, balnearios, de zeeboog El Arco de Cabo San Lucas en het onderwaterleven. De Los Cabos Corridor is een drukbezochte vakantiebestemming geworden voor toeristen, met tal van resorts en hotels langs de kust tussen Cabo San Lucas en San Josť del Cabo.

Zeeleven

Cabo herbergt een scala aan dieren in het wild, waaronder roggen, haaien, vogels en een reeks vissen, zoals goudmakreel en gestreepte marlijn. In de winter kunnen in het gebied walvissen worden waargenomen. Ze zwemmen samen met hun kalveren naar de warme wateren van de Golf van CaliforniŽ na het voltooien van een 10 000 km lange tocht vanuit Alaska en SiberiŽ.

 

Cabo San Lucas El Arco de boog

De boog van Cabo San Lucas, is een kenmerkende rotsformatie aan de zuidpunt van Cabo San Lucas, die zelf het uiterste zuidelijke uiteinde is van het schiereiland Baja California in Mexico. De boog staat lokaal bekend als El Arco.

Het is hier dat de Stille Oceaan de Golf van CaliforniŽ wordt.

Dit gebied wordt veel gebruikt in hotelreclame in de Los Cabos Corridor. Deze plek is een populair verzamelgebied voor zeeleeuwen en wordt bezocht door toeristen. Het diende als achtergrond voor The Third Album van The Marshall Tucker Band onder leiding van Billy Sanders. Het is drie verdiepingen hoog en werd gevormd door natuurlijke erosie.