Kaap Comorin

 

Kaap Comorin Kanyakumari

Waar ligt Kaap Comorin?

Kaap Comorin  Kanyakumari Google Earth

Bron: Google Earth

KanyaKumari, voorheen Kaap Comorin, is een stad in het zuiden India. De naam komt van de Devi Kanya Kumari-tempel in de regio. Het is het zuidelijkste puntje van het schiereiland India en wordt aan drie zijden omringd door de Laccadive Zee. Kanyakumari-stad is het zuidelijke puntje van de Kardamomheuvels (een bergketen in het zuiden van India), een uitbreiding van het West-Ghats (een bergketen in het westen van het Indiase Schiereiland)
Kanyakumari is een populaire toeristenbestemming.

Kanyakumari is al eeuwenlang een groot centrum voor kunst en religie. Het was ook een gebied van handel. De architectonische schoonheid van de tempels in het gebied zijn de werken van z'n heersers.

Toerisme

Sinds het begin van de jaren zeventig is het toerisme in de stad enorm toegenomen. Hierdoor is het één van de weinige kleine steden in Zuid-India waar je veel van de verschillende talen van India op straat kunt horen.

De laatste tijd s de promotie van het toerisme toegenomen, met een toenemende nadruk op attracties buiten de stad, zoals het omliggende landschap, evenals de historische en religieuze bezienswaardigheden die rond het district te vinden zijn.

Zon en maan

Hoewel er verschillende toeristische plaatsen in de stad en het district zijn, is Kanyakumari vooral populair in India vanwege de spectaculaire en unieke zonsopgang en zonsondergang, dankzij het feit dat het bijna omringd is door water. Op volle maanavonden kan men tegelijkertijd de maanopkomst en zonsondergang zien.

Bedevaarten

Kanya Kumari is ook bekend voor z'n bedevaarten. De plaats dankt zijn naam aan de godin Devi Kanya Kumari, die wordt beschouwd als een zuster van Krishna. Vrouwen bidden haar om te trouwen. De godin wordt verondersteld degene te zijn die de starheid van onze geest wegneemt. Er is een tempel gewijd aan haar. Deze tempel is drieduizend jaar oud en staat op de zuidelijke kust van het plaatsje.

Kaap Comorin Kanyakumari eilanden voor de kust

Toeristen komen ook voor het Standbeeld van Thiruvalluvar, het monument voor Vivekananda en de voetafdruk in de rotsbodem van de Godin Kanyakumari. Alle drie terug te vinden op twee kleine rotseilanden voor de kust.