Cape Sable

 

Cape Sable

Waar ligt Cape Sable?

Cape Sable Google Earth

Bron: Google Earth

Cape Sable, Florida, is het meest zuidelijke punt van het vasteland van de Verenigde Staten en het vasteland van Florida. Het is gelegen in het zuidwesten van Florida, in Monroe County, en maakt deel uit van het Everglades National Park. Deze kaap heeft veel meren en stranden.

Cape Sable is de thuisbasis van de diamantrugschildpad en de Florida-gopherschildpad. Voordat de orkaan Donna hun aantal in 1960 verminderde, waren er meer dan 3.000 van de nu bedreigde Cape Sable mussen aan de kust van deze kaap.

De Florida Keys 

Florida Keys

De Florida Keys zijn een koraal archipel gelegen aan de zuidkust van Florida en vormen het zuidelijkste deel van de continentale Verenigde Staten. Ze beginnen aan de zuidoostelijke kust van het schiereiland Florida, ongeveer 24 km ten zuiden van Miami, en strekken zich uit in een zachte boog richting zuid-zuidwest en dan westwaarts naar Key West, het meest westelijke van de bewoonde eilanden, en verder naar de onbewoonde Dry Tortugas (De Dry Tortugas is een groep van eilanden in de Golf van Mexico, die tot de Amerikaanse staat Florida behoren). Het zuidelijke deel van Key West ligt op slechts 140 kilometer van Cuba.

 
Bijna de volledige lengte van de kaap aan de baai van Florida en de Golf van Mexico is een fijn zandstrand dat zich landinwaarts uitstrekt op 100 m. Over het hele noordelijke deel van de kaap achter de stranden, is een complex van moerassen en met mangrove bedekt land. Het grootste meer op de kaap is het meer Ingraham, dat lang en smal is en vlak achter het strand loopt van de nabije Oostkaap tot de middelste Kaap.
het meer Ingraham

het meer Ingraham