Fish River Canyon

 

Fish River Canyon NamibiŽ

Waar ligt de Fish River Canyon?

Kaart Google Earth Fish River Canyon NamibiŽ

Bron: Google Earth

De Fish River Canyon ligt in het zuiden van NamibiŽ. Het is de grootste kloof in Afrika, evenals de tweede meest bezochte toeristische attractie in NamibiŽ. Het beschikt over een gigantisch ravijn, in totaal ongeveer 160 kilometer lang, tot 27 kilometer breed en 550 meter diep.

De Fish River is de langste binnenlandse rivier in NamibiŽ. Het snijdt diep in het plateau dat vandaag droog, stenig en schaars bedekt is met winterhardtebestendige planten. De rivier stroomt af en toe, meestal in de late zomer; de rest van het jaar is het een keten van lange smalle poelen. Aan de onderkant van de Fish River Canyon ligt het warmwaterbronresort Ai-Ais.

Publieke kijkpunten zijn in de buurt van Hobas, een camping op 70 km ten noorden van Ai-Ais. Dit deel van de kloof maakt deel uit van het Ai-Ais / Richtersveld Transfrontier Park. De overige 90 km van deze kloof zijn privťbezit.
Vanwege overstromingen en extreem hete zomertemperaturen van 48 į C overdag en 30 į C 's nachts, worden alleen vergunningen uitgegeven tussen 1 mei en 15 september.

Voorafgaand aan aankomst in Hobas moet een wandelvergunning worden verkregen van Namibia Wildlife Resorts voor groepen niet kleiner dan 3 en niet groter dan 30. Alle wandelaars moeten ouder zijn dan 12 jaar en een certificaat van geschiktheid, aangevuld met een arts moet worden gepresenteerd op de kantoren van het Ministerie van Milieu en Toerisme in Hobas.

In de afgelopen jaren is het pad populair geworden, vooral tijdens schoolvakanties en lange weekenden, en vergunningen moeten ruim van tevoren worden aangevraagd.