Kings Canyon

 

Kings Canyon

Waar ligt de Kings Canyon?

Kings Canyon Google Earth

Bron: Google Earth

Kings Canyon is een kloof in het midden van Australië, gelegen aan de westkant van de George Gill Range, ongeveer 323 kilometer ten zuidwesten van Alice Springs en ongeveer 1316 kilometer ten zuiden van Darwin in het Watarrka National Park.

De muren van Kings Canyon zijn meer dan 100 meter hoog, met Kings Creek op de bodem. Een deel van de kloof is een heilige Aboriginal-site en bezoekers worden ontmoedigd om van de wandelpaden af ​​te lopen.

Er zijn drie wandelingen in Kings Canyon. De twee km en ongeveer een uur durende Kings Creek Walk volgt de bodem van de kloof. Aan het einde van de wandeling is een platform met uitzicht op de wanden van de kloof. De zes kilometer lange Kings Canyon Rim Walk volgt de top van de kloof en duurt drie tot vier uur. Een steile klim aan het begin van de wandeling, die de lokale bevolking 'Heartbreak Hill' (of 'Heart Attack Hill', vanwege de steilheid) noemt, leidt bezoekers naar de top met uitzicht op de kloof en het omringende landschap. Ongeveer halverwege tijdens de wandeling daalt een omweg af naar de Hof van Eden, een permanente waterput omgeven door planten. De laatste helft van de wandeling loopt door een doolhof van verweerde zandsteen koepels. Een langzame afdaling brengt de bezoeker terug naar het beginpunt. De lus kan ook omgekeerd (tegen de klok in) worden uitgevoerd, maar de National Park Rangers vragen bezoekers in één richting te lopen. Toegang tot de wandeling kan beperkt zijn tijdens warm weer. Het 22 km lange Giles-parcours verbindt Kings Canyon met Kathleen Springs, populair bij meer avontuurlijke wandelaars.