Penaltycup - getallen vergelijken

.
Start
=

Proficiat

Je behaalde 10/10

Klik op 'VERDER' om te sluiten of opnieuw te spelen

VERDER
Mascotte computermeester.be duim

Kies uit:

cijfers tot 10
cijfers tot 20
cijfers tot 100
Mascotte computermeester.be duim


Klik op het kleinste getal. Zijn de twee getallen gelijk aan elkaar, dan klik je op het '='-teken. Ben jij een topvoetballer? Scoor dan de ene goal na de andere in deze penaltycup door het kleinste getal in het doel aan te klikken.

Voordelen van 'Penaltycup - getallen vergelijken'

 1. Leerzaam en interactief:

  Het spel maakt leren leuk door het toe te passen op een bekende en boeiende context, zoals penalty's nemen. Door getallen te vergelijken en te kiezen welk getal groter, kleiner of gelijk is, worden essentiƫle wiskundige concepten op een speelse manier geoefend.

 2. Ontwikkelt numerieke vaardigheden:

  Kinderen leren niet alleen hoe ze getallen moeten vergelijken, maar ook hoe ze numerieke concepten zoals groter dan, kleiner dan en gelijk aan kunnen toepassen. Dit legt een basis voor latere wiskundige vaardigheden zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

 3. Stimuleert besluitvormingsvaardigheden:

  Door te kiezen welk getal correct is in een vergelijking, worden de besluitvormingsvaardigheden van kinderen gestimuleerd. Ze moeten logisch redeneren en snel beslissingen nemen, wat hun cognitieve ontwikkeling bevordert.

 4. Verbetert reactiesnelheid:

  Het spel vereist dat kinderen snel reageren door de juiste keuze te maken voordat de tijd om is. Dit kan hun reactievermogen en concentratie verbeteren.

 5. Differentiatie en aanpassing:

  Educatieve spellen zoals 'Penaltycup - getallen vergelijken' zijn vaak zo ontworpen dat ze zich aanpassen aan het niveau van het kind. Dit zorgt ervoor dat zowel kleuters als oudere leerlingen kunnen profiteren van het spel door uitdagingen op maat te bieden.

 6. Motivatie en betrokkenheid:

  Door de competitieve en interactieve aard van het spel worden kinderen gemotiveerd om te blijven oefenen en hun vaardigheden te verbeteren. Dit draagt bij aan een positieve leerervaring.

Kortom, 'Penaltycup - getallen vergelijken' is niet alleen een leuk spel, maar ook een waardevolle educatieve tool die bijdraagt aan de wiskundige ontwikkeling van kinderen door middel van praktische oefeningen in getalvergelijking.

Copyright © 2009- Computermeester.be comm.v. All rights reserved.