Transparante strook

Piramide van cheops inside

Beweek je muis over de tekening en maak kennis met het binnenste van de grote piramide van Cheops te Gizeh nabij Caïro in Egypte.

Maak kennis met de binnenkant van de grote piramide van Cheops te Gizeh nabij Caïro in Egypte.


De Koningskamer

Dit was de grafkamer van de farao. De kamer is nu helemaal leeg, op de granieten sarcofaag in de hoek na. De mummie en al zijn gebruiksvoorwerpen en schatten voor een leven na de dood in het hiernamaals, werden waarschijnlijk uit de piramide gestolen door grafrovers nadat de farao was begraven.

OndergrondseKamer

Deze kamer onder de grote piramide is een groot mysterie. Sommige mensen geloven dat deze kamer was gemaakt om religieuze redenen. Anderen geloven dat het oorspronkelijk was bedoeld om de grafkamer van de farao te worden. Weer anderen geloven dat deze kamer was gebouwd om grafrovers te misleiden en af te leiden van de echte grafkamer.

De verbindingsgang

Deze passage was gemaakt om arbeiders toe te laten om uit de piramide te geraken nadat grote blokken steen naar beneden werden gelaten om de opgaande passage te blokeren.

De Koninginnenkamer

Deze kamer is algemeen bekend als de 'Koninginnnenkamer', maar werd echter nooit bedoeld als grafkamer van een koningin. De farao's koninginnen hadden hun eigen aparte piramides in de buurt. Deze kamer kan zijn gebouwd als ruimte om de farao's persoonlijke bezittingen in te bewaren.

De Grote Galerij

Deze doorgang wordt 'de Grote Galerij' genoemd. Het leidt naar de kamer van de koning. Het plafond in deze gang is bijna negen meter hoog.

De oploppende passage

Deze oploppende doorgang leidt vanaf de ingang van de piramide tot aan de Grote Galerij. Het is slechts een meter breed en iets meer dan een meter hoog. Het punt waarop deze passage de Grote Galerij bereikt was door de oude Egytenaren verstopt met een grote stenen blok om de grafrovers te ontmoedigen.

De ingang

De oorspronkelijke ingang van de piramide bevindt zich aan de noordkant van de piramide. Nadat het dode lichaam van de farao in de piramide was gelegd, werd deze ingang geblokkeerd met enorme stenen platen.

De aflopende passage

Deze dalende gang leidt vanaf de ingang van de piramide naar de onvoltooide kamer onder de piramide en is negentwintig meter lang.

Schachten

Een kleine schacht liep vanuit de koningskamer tot aan de buitenkant van de piramide. Sommige deskundigen geloven dat ze gebouwd werden als ventilatie voor de mensen die aan de binnenkant van de piramiden werken, terwijl het gebouwd werd. Andere deskundigen zijn van mening dat deze schachten een religieus doel hadden, omdat ze gericht zijn op bepaalde sterren, nl. de constellatie van Orion. De oude Egyptenaren associeerden Orion met hun god Osiris.

Een kleine schacht liep vanuit de koningskamer tot aan de buitenkant van de piramide. Sommige deskundigen geloven dat ze gebouwd werden als ventilatie voor de mensen die aan de binnenkant van de piramiden werken, terwijl het gebouwd werd. Andere deskundigen zijn van mening dat deze schachten een religieus doel hadden, omdat ze gericht zijn op bepaalde sterren, nl. de noordelijke polaire sterren

Piramide van cheops inside icoon