Azalea

 
<<< Graslelie AloŽ Vera >>>

De azalea behoort tot het geslacht van de Rhododendrons. Hij vindt zijn oorsprong in Japan maar ook diverse wilde soorten uit China, Taiwan en Korea werden geÔmporteerd. Door veredelingswerk begin 20ste eeuw raakte de azalea ingeburgerd in het Westen.

TEMPERATUUR

Een azalea voelt zich het best bij kamertemperatuur (19-22Cį). Een hogere temperatuur verkort de bloeiduur. Een lagere temperatuur verlengt dan weer de bloeiduur.

WATER

Zorg voor een goede drainage. De aarde in je pot moet steeds vochtig aanvoelen. Azaleaís komen in Japan en China in het wild voor, meestal in gebieden waar het vrij veel regent en op berghellingen met een zeer goede drainage. De wortels hebben zuurstof nodig. Zet je azalea dus nooit onder water.

ONDERHOUD

Azaleaís zijn houtachtige struiken met een lange levensduur. Daarom is het mogelijk om een azalea gedurende vele jaren als kamerplant te houden.
Verwijder na de bloei de verwelkte bloemen, plaats de azalea in een koele, vorstvrije en lichte ruimte, giet voldoende maar niet overdadig, bemest met een traagwerkende meststof, bescherm tegen nachtvorst.

VERPOTTEN

Als de pot te klein is geworden, verpot dan naar een pot die 2 ŗ 4 cm breder is en voeg luchtige zuurminnende
grond toe.

 

Na onderzoek door de NASA is de azalea aangewezen als een luchtzuiverende plant. Uit onderzoek blijkt dat het giftige gassen uit de lucht kan zuiveren.

<<< Graslelie AloŽ Vera >>>