Lepelplant

 
<<< Gerbera Graslelie >>>

De lepelplant is van oorsprong een Zuid-Amerikaanse plant uit de familie van de aronskelken. De witte bloemenkelken steken elegant boven z'n groene bladeren uit.

De lepelplant is met z'n mooie bloemkelken niet enkel decoratief, maar geeft u ook extra zuurstof in huis. De lepelplant is de nummer 1 van de luchtzuiverende planten en is daarom een graag geziene gast in woonkamers, werkruimtes, klaslokalen en zelfs badkamers.

PLAATS

Nooit in direct zonlicht, liefst licht tot half schaduw.

BLOEI

De bloem van de lepelplant bloeit 4 tot 10 weken. Geef de plant daarna enkele weken rust om nieuwe bloemknoppen te ontwikkelen.

TEMPERATUUR

De lepelplant is een echte kamerplant die houdt van temperaturen tussen 15C en 23C.

ONDERHOUD

De lepelplant vraagt weinig verzorging. Voorzie voedselrijke, luchtige grond. Om de lepelplant extra te verwennen, kan u maandelijks wat plantenvoeding geven. Verwijder uitgebloeide bloemkelken samen met hun bloemsteel. Zo kunnen er na enkele weken opnieuw mooie exemplaren verschijnen.

Geef de lepelplant een niet al te grote bloempot, dan behoudt hij zijn vorm.

WATER

De lepelplant is een tropische plant, geef dus minstens n keer per week voldoende water. De plant houdt van natte voetjes.
Besproei de bladeren van de lepelplant af en toe om bruine bladeren te voorkomen.

Na onderzoek door de NASA is de lepelplant aangewezen als een luchtzuiverende plant. Uit onderzoek blijkt dat het giftige gassen uit de lucht kan zuiveren.

<<< Gerbera Graslelie >>>