Transparante strook

Zoek de verschillen bij de surfer

Witte strook
Klik op één van de afbeeldingen van de surfer waar je een verschil ziet. Zoek ze alle alle zeven voordat je tijd om is.

Surfen is een oppervlaktewatersport waarbij de golfer zich laat voortbewegen op een golf, die gewoonlijk de surfer naar de kust voert. Golven die geschikt zijn om te surfen komen voornamelijk voor in de oceaan, maar zijn ook te vinden in meren of rivieren. Maar surfers kunnen ook gebruikmaken van kunstmatige golven, zoals die van boten en de golven die worden gemaakt in kunstmatige golfslagbaden.

Een andere prominente vorm van surfen is bodyboarden, wanneer een surfer op een bodyboard zweeft, hetzij op hun buik ligt, op knie staat, of soms zelfs rechtop een bodyboard staat. Andere soorten surfen zijn knieboord, surfmatting (opblaasbare matten). Lichaamssurfen, waarbij de golf wordt gesurft zonder een plank, waarbij het lichaam van de surfer wordt gebruikt om de golf te vangen, is heel gebruikelijk en wordt door sommigen beschouwd als de zuiverste vorm van surfen.

Drie belangrijke onderverdelingen binnen staand surfen zijn staand peddelen, lang instappen en kort boarden met verschillende grote verschillen, zoals het ontwerp en de lengte van het bord, de stijl en het soort golf dat wordt bereden.

Bij tow-in-surfen (meestal, maar niet uitsluitend, in verband met surfen op grote golven), sleept een gemotoriseerd watervoertuig, zoals een waterscooter, de surfer naar het golffront, waardoor de surfer aan een grote golfsnelheid krijgt, wat meestal een zeer hoger snelheid kan produceren. Surfgerelateerde sporten zoals paddleboarden en kajakken op zee hebben geen golven nodig, en andere afgeleide sporten zoals kitesurfen en windsurfen zijn primair afhankelijk van wind voor kracht, maar al deze platforms kunnen ook worden gebruikt om golven te besurfen. Onlangs, met het gebruik van V-drive boten, is Wakesurfing, waarin men op het spoor van een boot surft, ontstaan. Het Guinness Book of World Records herkende een golfrit van 23,8 m door Garrett McNamara in Nazaré, Portugal als de grootste golf ooit gesurfd.

Zoek de verschillen bij de surfer icoon