ActiveX-besturingselementen voor Mozilla Firefox

ActiveX-besturingselementen zijn kleine toepassingen die de spelletjes op www.computermeester.be nodig hebben om te kunnen spelen. 

De ActiveX-filtering in Mozilla Firefox voorkomt dat deze toepassingen altijd actief zijn. Op deze manier kunt u veiliger surfen, maar het maakt het onmogelijk om de spelletjes op www.computermeester.be te spelen. Wanneer ActiveX-filtering is ingeschakeld, kan u de spelletjes niet zien.

Hieronder leest u hoe u de filtering installeert:


ActiveX-filtering downloaden

Download de ActiveX plugin van de host-pagina. Dit is een open source plug-in die ActiveX-ondersteuning voor Firefox biedt. Zoek de 'Downloads' link bij 'Projects' en download de plugin (ffactivex-setup-r39.exe)

 

ActiveX-filtering installeren

Als het downloaden is voltooid, sluit u de Mozilla Firefox browser.
Na het sluiten van Mozilla Firefox voert u de setup uit, die de plugin zal installeren op uw computer.
Ga naar de map waarin u ffactivex-setup-r39.exe gedownload hebt en dubbelklik er op.

ActiveX-filtering activeren

Wanneer de installatie is voltooid, opent u Mozilla Firefox en tik op het pictogram Menu aan de rechter bovenhoek van uw scherm om het hoofdmenu te openen. Klik vervolgens op het pictogram Add-ons om het Add-ons-scherm te openen. Op de Add-ons pagina, zoekt u het tabblad Plugins en klik erop.

 

Op de plugins-pagina, zoekt u de ActiveX hosting plugin voor Firefox  Het kan nodig zijn om in de lijst naar beneden te scrollen om deze plugin te vinden. Selecteer 'Altijd activeren' uit het drop down menu aan de rechterkant van het scherm. Zodra deze optie is geselecteerd, is de plugin klaar voor gebruik. Herstart Firefox om de installatie te voltooien.