Transparante strook

Fruit Flip Flop

Witte strook
Probeer het fruit per drie of meer in dezelfde rij of kolom te zetten. Om een stuk fruit te verzetten klik er op en klik dan op een ander stuk boven, onder, links of rechts ervan. De twee stukken fruit zullen van plaats wisselen. Zo verdien je punten om in het volgende level te geraken. Veel succes!

Je kan kiezen of je het spel op tijd speelt of tot je niet meer kan.

De verschillende fruitsoorten zijn:

ananas: Ananas hebben een uitzonderlijke sappigheid en een levendige tropische smaak die de smaak van zoet en taart balanceert. Ze zijn de tweede alleen voor bananen als favoriet tropisch fruit Amerika's. Hoewel het seizoen voor ananas loopt van maart tot en met juni, ze zijn het hele jaar verkrijgbaar in de lokale markten.

Ananas een composiet van vele bloemen waarvan de afzonderlijke fruitlets samensmelten rond een centrale kern. Elke Fruitlet kunnen worden geïdentificeerd door een "oog", de ruwe stekelige markering op het oppervlak van de ananas's. Ananas hebben een breed cilindrische vorm, een schilferige groene, bruine of gele huid en een koninklijke kroon van doornige, blauw-groene bladeren en vezelig geel vruchtvlees. Het gebied dichter bij het basisstation van de vrucht meer suikergehalte en dus een zoetere smaak en zachte structuur. 

kers:

11 gezondheidsvoordelen van Kersen

1. Bescherming van de Diabetes

Zoete kersen een lagere glycemische index van 22, beneden abrikozen (57), druiven (46), perziken (42), bosbessen (40) of pruimen (39). Dit maakt hen een betere keuze van een fruit snack vergelijking met veel andere vruchten, speciaal voor diabetici.

2. Helpt u slaapt beter

Woelen en draaien 's nachts? Kersensap aan de redding! Drink kersensap 30 minuten na het ontwaken en 30 minuten voor de avondmaaltijd. In een studie , de deelnemers gestimuleerd hun melatonine inname door het volgen van deze routine. Kersen zijn een goede bron van melatonine .Ze zijn ook gevonden om jetlag.

Let op: er is een hoger niveau van melatonine in vergelijking met zure kersen zoete kersen."Er is geen dieet lijst Ik zal volgen, dat zou uitsluiten een kers." - Edgar A. Guest

3. Vermindering van Belly Fat

Tart kersen verminderd buikvet in een studie. De onderzoekers vonden ratten die werden gevoed hele taart cherry poeder, in een hoog vet dieet, had zo veel gewicht niet winnen of te bouwen zo veel lichaamsvet als ratten die dat niet deden.

4. Helpt Ward van Alzheimer

De Vereniging van Alzheimer omvat kersen als een van de geheugen stimuleren van voedingsmiddelen, omdat ze rijk zijn aan antioxidanten.

5. Vermindert het risico op een beroerte

Tart kersen bieden cardiovasculaire voordelen. De anthocyanines, waarbij de pigmenten die scherp kersen zijn rode kleur zijn, kan PPAR de genen verantwoordelijk vet en glucose metabolisme reguleert activeren en daardoor verminderen risicofactoren voor hoge cholesterol, bloeddruk en diabetes. - Onderzoek Universiteit van Michigan Health System. 

6. vertraagt ​​de veroudering van de huid

Kersen hebben de hoogste antioxidant niveau van elke vrucht. Antioxidanten helpen het lichaam te vechten tegen de vrije radicalen die ons kijken oud. Het drinken van een glas tart kersensap dagelijks vertraagt ​​het verouderingsproces, volgens wetenschappers van de Michigan State University. Cherry sap wordt ook aanbevolen als een alternatieve behandeling voor andere huidaandoeningen. 

7. Verlaagt Risico van jicht aanvallen

Het eten van kersen verlaagt het risico op jicht aanvallen met 35 procent in een studie met 633 patiënten met jicht, gedaan door door Yuqing Zhang, professor in de geneeskunde en de volksgezondheid aan de Boston University. Jicht patiënten die kersen verbruikt over een periode van twee dagen had een 35 procent lager risico op jicht aanvallen, in vergelijking met degenen die niet de kersen aten. "Onze bevindingen wijzen erop dat de consumptie van kersen of kersen extract verlaagt het risico op jicht aanval, de jichtaanval risico bleef dalen met toenemende kersen verbruik, tot drie porties over twee dagen.", Zegt Zhang.

8. Vermindert Spierpijn

Een beker en een half van zure kersen of een kopje taart kersensap kan spieren ontsteking te verminderen en pijn studies suggereren. Een groep van marathonlopers dronk taart kersensap tweemaal daags gedurende zeven dagen voor hun ras. De groep die het kersensap groep dronk ervaren minder spierpijn na de race dan degenen die een andere vrucht drankje dronk.

"Mijn hart die weg was vervoering door de wilde kersenbloesems - zal het terug naar mijn lichaam toen ze verstrooien?" - Kotomichi 

9. goed voor het hart

Kersen zijn zeer rijk aan kalium , die helpt reguleren hartslag en bloeddruk en vermindert het risico op hypertensie. De fytosterolen in kersen helpen verminderen slechte cholesterol.10. Helpt met artrose relief

De pijn en het ongemak van gezwollen gewrichten daalde wanneer zure kersensap tweemaal werd geconsumeerd per dag gedurende drie weken in een studie van twintig vrouwen leeftijden 40-70 met inflammatoire artrose.

11. Helpt Colon kanker te voorkomen

Stoffen in zure kersen kan de vorming van kankerverwekkende chemische stoffen die ontstaan ​​uit de verkoling van hamburger te verminderen. Onderzoekers zure kersen toegevoegd aan rundvleespasteitjes aarden. "Het vetgehalte van de kers pasteitjes werden, zoals verwacht, lager dan die van de controle pasteitjes, terwijl het vochtgehalte groter waren. Cherry weefsel zal niet alleen vertragen de oxidatie verslechtering van vlees lipiden, maar zal ook aanzienlijk de vorming van heterocyclische aromatische amines verminderen. "- J. Ian Gray, PhD, hoogleraar Food Science aan de Michigan State.

Nu heb je veel goede redenen (11 om precies te zijn!) Redenen om kersen te eten. Ik eet kersen elke dag als ze in het seizoen.

Vorig jaar kreeg ik een paar grote dozen van kersen, dus ik nodig had om creatief te zijn. Ik bevroor ze, droogde ze en gekookt wat op, waardoor ze in potten. Vervolgens heb ik creëerde een paar lekkere recepten die je hieronder kunt leren.

meloen:

Gezondheidsvoordelen van Galia meloenen
Fruit
Aandeel Pinterest Gekwetter


Enkele van de voordelen voor de gezondheid van galiameloenen omvatten hun vermogen om gewichtsverlies diëten helpen, stimuleren het immuunsysteem, te voorkomen dat bepaalde vormen van kanker, verbetering van het gezichtsvermogen, het verbeteren van de spijsvertering, beschermen gezondheid van het hart, en te beschermen tegen diabetes.

Galia meloenen zijn waarschijnlijk niet iets wat je over hebt komen te vaak in normale supermarkten of markten, maar ze worden steeds populairder. Hoewel meloenen worden verondersteld te zijn ontstaan ​​in India , galiameloenen zijn eigenlijk een hybride cultivar van cantaloupe en honingdauw meloenen die in Israël werd geproduceerd. De wetenschappelijke naam voor galiameloenen is Cucumis melo var. reticulatus, en natuurlijk, is nauw verwant aan de twee meloenen waaruit is gekomen. De buitenste schil is zeer vergelijkbaar met het patroon en de textuur van een meloen, maar de binnenste fruitig vruchtvlees is lichtgeel tot groen, zoals een honingmeloen. De smaak is ook een unieke combinatie van de twee, die veel mensen genieten. Net als alle andere meloenen, is er niet veel anders te doen met galiameloenen behalve om ze vers eten! Ze zijn slechts ongeveer de helft van de grootte van een meloen, echter, dus je kan nodig zijn om een ​​paar extra te kopen. Ze zijn zo lekker, zullen ze in een mum van tijd verdwenen.

galiamelon

Voedingswaarde van Galia meloenen

Galia zijn rijk aan vitamine C, vitamine A, carotenoïden, bioflavonoïden, verschillende mineralen, zoals kalium, calcium en ijzer, en aanzienlijke niveaus van voedingsvezels, zoals pectine. Ook heeft het geen vet, geen cholesterol en weinig calorieën.

Gezondheidsvoordelen van Galia meloenen

Heart Health: Galia meloenen kan gezondheid van het hart te helpen op twee manieren. Met zijn hoge niveaus van dieetvezel, kan het helpen om "slechte" cholesterol in het lichaam, die tegen atherosclerose. Ook, vanwege het hoge kaliumgehalte , die fungeert als een vasodilator, bloeddruk kunnen verminderen waardoor je kans op het ontwikkelen van coronaire hartziekten of een beroerte / hartinfarct.Digestive Gezondheid: Voedingsvezels, vooral oplosbare vezels zoals pectine , die galiameloenen zijn hoog in, kan helpen bulk-up van uw kruk en elimineren constipatie en andere gastro-intestinale problemen. Bovendien, oplosbare vezels maakt je een vol gevoel, waardoor je kans verkleint om teveel te eten, dat mensen die een dieet of proberen om hun gewicht te letten kan helpen.

Immuunsysteem en kankerpreventie: galiameloenen worden verpakt met voedingsstoffen die het lichaam kan beschermen tegen ziekte, waaronder veel vitamine C, die het immuunsysteem stimuleert, vitamine A, die fungeert als een antioxidant, en carotenoïden en bioflavonoïden, die ook als antioxidant fungeren . Deze componenten elimineren of neutraliseren vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken. Galia meloenen bevatten organische verbindingen die rechtstreeks zijn gekoppeld aan het verminderen van de longen, mondeling, colon, en borstkanker.

Vision Health: vitamine A, die is gevonden in een matige hoeveelheid in galia meloenen, heeft carotenoïden die specifiek bescherming van de gezondheid van de ogen. Beta-caroteen kan maculaire degeneratie, gevoeligheid van de lutea aan UV-straling en voorkomen staar.

Diabetes: De pectine in galiameloenen kan ook helpen diabetes voorkomen , omdat pectine en andere vormen van voedingsvezels de afgifte van glucose kan reguleren in de bloedsomloop van eenvoudige suikers en koolhydraten. Dit betekent dat diabetespatiënten en mensen die risico lopen op het ontwikkelen van diabetes worden beschermd tegen de pieken en druppels bloedsuiker die zo schadelijk zijn voor de gezondheid.

appel:

15 gezondheid voordelen van het eten van appels
Velen van ons vergeten dat soms, de eenvoudigste antwoorden zijn de beste. Betere gezondheid kan net zo makkelijk als het bereiken van de fruitschaal voor sommige appels zijn volgende keer dat u een hapje nodig

15 gezondheid voordelen van het eten van appels
Wat maakt appels zo groot?
In 2004, USDA wetenschappers onderzochten meer dan 100 voedingsmiddelen om hun anti-oxidant concentratie per portie te meten. Twee appels-Red Delicious en Granny Smith-gerangschikt 12e en 13e respectievelijk. Antioxidanten zijn de ziekte-bestrijdende verbindingen. Wetenschappers geloven dat deze verbindingen helpen bij het voorkomen en herstellen oxidatie schade dat gebeurt tijdens de normale cel activiteit. Appels zijn ook vol van een vezel genaamd pectine-een middelgrote appel bevat ongeveer 4 gram vezels. Pectine wordt aangemerkt als een oplosbaar, fermenteerbare en visceuze vezels, een combinatie die het geeft een enorme lijst van voordelen voor de gezondheid.
1. wittere, gezondere tanden
Een appel zal niet vervangen uw tandenborstel, maar bijten en kauwen een appel stimuleert de productie van speeksel in je mond, waardoor tandbederf door het verlagen van de niveaus van bacteriën.
2. Vermijd de ziekte van Alzheimer
Een nieuwe studie uitgevoerd op muizen blijkt dat het drinken van appelsap Alzheimer weg kon houden en de bestrijding van de gevolgen van de vergrijzing op de hersenen. Muizen in de studie die werden gevoed een appel-versterkte dieet vertoonden hogere niveaus van de neurotransmitter acetylcholine en deed beter maze proeven dan regelmatig dieet.
3. Beschermen tegen Parkinson
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die fruit en andere vezelrijke voedingsmiddelen te eten krijgen een zekere mate van bescherming tegen Parkinson, een ziekte die wordt gekenmerkt door een afbraak van de hersenen dopamine-producerende zenuwcellen. Wetenschappers hebben deze gekoppeld aan de vrije radicalen-gevechtskracht van de antioxidanten daarin.
4. Curb allerlei vormen van kanker
Wetenschappers van de American Association for Cancer Research, onder andere, het erover eens dat de consumptie van flavonol-rijke appels zou kunnen helpen verminderen uw risico op het ontwikkelen van alvleesklierkanker met maximaal 23 procent. Onderzoekers van Cornell University hebben een aantal verbindingen-triterpenoïden-in appelschil die krachtige anti-groei van activiteiten tegen de kankercellen in de lever, darm en borst hebben geïdentificeerd. Hun eerder onderzoek bleek dat uittreksels van hele appels het aantal en de grootte van borsttumoren bij ratten kan verminderen. Inmiddels heeft het National Cancer Institute in de VS een vezelrijk inname het risico op colorectale kanker bevelen.
5. Verlaag uw risico op diabetes
Vrouwen die minstens één appel per dag te eten hebben 28 procent minder kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 dan mensen die geen appels eet. Appels zijn geladen met oplosbare vezels, de sleutel tot afstomping bloedsuikerspiegel schommels.
6. Verminder cholesterol
De oplosbare vezels gevonden in appels bindt met vetten in de darm, wat zich vertaalt in een lager cholesterolgehalte en een gezonder je.
7. Krijg een gezonder hart
Een grote hoeveelheid onderzoek vernet oplosbare vezel inname met een langzamere ophoping van cholesterol-rijke plaque in de slagaders. De fenolische verbinding die in apple skins voorkomt ook het cholesterol dat krijgt in het systeem stollen op vaatwanden. Wanneer plaque bouwt in uw slagaders, het vermindert de bloedtoevoer naar je hart, wat leidt tot coronaire hartziekte.
8. Voorkom galstenen
Galstenen vorm wanneer er te veel cholesterol in uw gal voor het te blijven als een vloeistof, zodat het stolt. Ze zijn vooral voor in de obesitas. Om galstenen te voorkomen, artsen raden een dieet rijk aan vezels om u te helpen uw gewicht en cholesterolgehalte te controleren.
9. Beat diarree en verstopping
Of je niet kan gaan naar de badkamer of je kan gewoon niet stoppen, kan vezels gevonden in appels helpen. Fibre kan ofwel trekken water uit uw dikke darm te houden dingen bewegen langs als je een back-up hebt, of absorberen overtollige water uit uw stoel om uw darmen te vertragen.
10. Neutraliseer prikkelbare darm syndroom
Prikkelbare darm syndroom wordt gekarakteriseerd door constipatie , diarree en buikpijn en een opgeblazen gevoel. Om deze symptomen artsen adviseren weg te blijven van zuivel en vette voedingsmiddelen, terwijl met een hoge inname van vezels in uw dieet te controleren.
11. Avert aambeien
Aambeien zijn een gezwollen ader in het anale kanaal en hoewel niet levensbedreigend, kunnen deze aders zeer pijnlijk zijn. Ze worden veroorzaakt door te veel druk in het bekken en de anus. Onderdeel met het beheersen van constipatie, kan vezels voorkomen dat u overbelasting te veel wanneer je naar de badkamer en daarbij helpen verlichten aambeien.
12. Bedien uw gewicht
Veel gezondheidsproblemen worden geassocieerd met overgewicht, waaronder hart-en vaatziekten, beroerte, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en slaapapneu. Om uw gewicht te beheersen en verbeteren van uw algehele gezondheid, artsen raden een dieet rijk aan vezels. Voedingsmiddelen met een hoog vezel zal je vullen zonder dat kost je te veel calorieën.
13. ontgiften uw lever
We zijn voortdurend in beslag giftige stoffen, of het nu van drankjes of eten, en uw lever is verantwoordelijk voor het opruimen van deze giftige stoffen uit je lichaam. Veel artsen zijn sceptisch van fad detox dieet, zeggen dat ze hebben het potentieel om meer kwaad dan goed doen. Gelukkig, een van de best-en eenvoudigste-dingen die je kunt eten om te helpen ontgiften uw lever is vruchten-zoals appels.
14. Boost je immuunsysteem
Rode appelen bevatten een antioxidant genaamd quercetine. Recente studies hebben aangetoond dat quercetine kunnen helpen stimuleren en versterken het immuunsysteem, vooral als je gestrest bent.
15. Voorkom staar
Hoewel eerdere studies zijn verdeeld over de kwestie, recente lange termijn studies suggereren dat mensen die een dieet rijk aan fruit dat antioxidanten-achtige bevatten appels-zijn 10 tot 15 procent minder kans op staar ontwikkelen.

banaan:

Gezondheidsvoordelen

Romige, rijk en zoet, bananen zijn een favoriete voedsel voor iedereen, van baby's tot ouderen. Ze kon niet handiger genieten, en ze zijn een goede bron van zowel vitaminen en mineralen, alsmede vezels.

Cardiovasculaire gezondheid

Een eerste type van een gunstig effect van bananen verband met hun kalium. Bananen zijn een goede bron van kalium, een essentieel mineraal voor het handhaven van normale bloeddruk en hartfunctie. Aangezien een middelgrote banaan bevat maar liefst 400-plus mg kalium, kan de opname van bananen in uw routine maaltijd plan helpen om hoge bloeddruk te voorkomen en te beschermen tegen atherosclerose.

De effectiviteit van kalium-rijke voedingsmiddelen zoals bananen in de bloeddrukverlaging is aangetoond door verschillende studies. Bijvoorbeeld, onderzoekers bijgehouden dan 40.000 Amerikaanse mannen gezondheidswerkers gedurende vier jaar het effect van voeding op de bloeddruk te bepalen. Mannen die diëten aten hoger in kalium-rijk voedsel, maar ook voedsel met een hoog magnesium en graanproducten vezels, had een aanzienlijk verminderd risico op een beroerte. We hebben ook gezien tal van prospectieve klinische onderzoek proeven tonen een aanzienlijke vermindering van de bloeddruk bij mensen eten van de kalium-rijke DASH Diet.

Een tweede type van cardiovasculaire profiteren van bananen betreft hun sterolgehalte. Terwijl bananen zijn zeer laag vetgehalte voedsel (minder dan 4% van de calorieën afkomstig uit vet), een type vet dat ze bevatten kleine hoeveelheden zijn sterolen zoals sitosterol, campesterol en stigmasterol. Aangezien deze sterolen kijken structureel vergelijkbaar met cholesterol, kunnen zij de absorptie van cholesterol te blokkeren. Door het blokkeren van absorptie, ze helpen ons onze cholesterolgehalte in het bloed onder controle te houden.

Een derde type van cardiovasculaire profiteren van bananen betreft hun vezelgehalte. Op ongeveer 3 gram per medium banaan, rangschikken we bananen als een goede bron van vezels. Ongeveer eenderde van de vezel bananen in water oplosbare vezel. Voor een middelgrote banaan, dit bedrag vertaalt zich in 1 gram oplosbare vezels per banaan. Oplosbare vezels in de voeding is een soort vezel vooral geassocieerd met een verminderde risico op hart-en vaatziekten, waardoor regelmatige inname van bananen een potentieel nuttig aanpak voor het verlagen van uw hart-en vaatziekten risico.

Digestive Voordelen

Bananen zijn een fascinerende fruit in termen van hun koolhydraten en suikergehalte. Hoewel bananen zijn een vrucht die heel zoet smaakt als ze rijp bevattende 14-15 gram totaal suiker-bananen ontvangen een rating van laag in de glycemische index (GI) waarde. GI meet de impact van een voedsel op onze bloedsuikerspiegel. Deze lage GI-waarde voor bananen is hoogstwaarschijnlijk te maken met twee van hun koolhydraat-gerelateerde kwaliteiten.

Ten eerste, zoals eerder vermeld, een middelgrote banaan bevat ongeveer 3 gram totale vezelmassa. Fiber is een voedingsstof die helpt bij het reguleren van de snelheid van de spijsvertering, en door het houden van de spijsvertering goed geregeld, de omzetting van koolhydraten tot eenvoudige suikers en het vrijkomen van eenvoudige suikers uit het verteren van voedsel blijft ook goed geregeld.

Binnen hun totale vezelgehalte, bananen bevatten ook pectine. Pectines zijn uniek en ingewikkelde soorten vezels. Sommige van de componenten in pectinen in water oplosbaar, en andere niet. Bananen rijpen, niet in water oplosbare pectinen verhogen en deze verhoging is een van de belangrijkste redenen waarom bananen zachter in patroon als ze rijpen. Als het in water oplosbare pectinen verhogen, neemt de relatieve concentratie van fructose in vergelijking met andere suikers. Deze toename in water oplosbare pectinen en hogere proportionele fructosegehalte helpt normaliseren van de snelheid van de koolhydraten spijsvertering en gematigden de invloed van de consumptie van bananen op onze bloedsuikerspiegel. De bottom line hier zijn enkele verrassend spijsvertering-vriendelijke consequenties voor een vrucht die terloops kan worden afgedaan als te hoog in suiker om de spijsvertering-vriendelijk.

Net als het belang van hun in water oplosbare pectine is de spijsvertering belangrijk fructooligosaccharides (FOS) bananen. FOS zijn uniek-fructose bevatten koolhydraten die zijn meestal niet naar beneden door enzymen gebroken in ons spijsverteringskanaal. In plaats daarvan meebewegen door het spijsverteringskanaal totdat ze bij onze dikke darm en worden gemetaboliseerd door bacteriën. Dit proces helpt het evenwicht van "friendly" bacteriën (zoals bifidobacteriën) in dikke darm te handhaven, en als gevolg daarvan ondersteunt onze algehele spijsvertering.

In een onderzoek met vrouwelijke deelnemers, het eten van twee bananen per dag gedurende twee maanden geleid tot een aanzienlijke stijging van Bifidobacteria. Samen met deze verhoogde niveaus van Bifidobacteria deelnemers ervaren ook minder maagdarmproblemen en regelmatiger darmfunctie vergelijking met andere vrouwen in het onderzoek die een banaan drank met die geen werkelijke banana bevatte dronk.

Atletische prestaties

De unieke mix van vitaminen, mineralen, en een lage glycemische koolhydraten in de sector bananen heeft hen een favoriete fruit gemaakt onder duursporters. Hun eenvoudige draagbaarheid, lage kosten en goede smaak ook helpen ondersteuning van hun populariteit in deze exclusieve groep.

Een 2012 studie van afstand fietsers vonden dat het eten van het equivalent van ongeveer een halve banaan elke 15 minuten van een drie uur durende race was net zo goed in het bewaren van de energie niveaus stabiel als het drinken van een equivalente hoeveelheid koolhydraten en mineralen uit een verwerkt sport drank. Bananen zijn al lange tijd gewaardeerd door atleten voor de preventie van spierkrampen. Aangezien bananen zijn een goede bron van kalium, en omdat lage kaliumwaarden zijn bekend bij te dragen om het risico van spierkrampen, is het logisch te denken over het kaliumgehalte van bananen als zijnde de reden voor minder spierkrampen na consumptie van bananen. Er is eigenlijk een aantal recent onderzoek ter ondersteuning van deze redenering. In een recente studie, de consumptie van een of twee bananen voorafgaand aan een uur van de oefening werd aangetoond dat kaliumgehalte in het bloed hoger na de training te houden. Maar er zijn nog een aantal grote onbeantwoorde vragen hier, omdat de onderzoekers niet zijn ervan overtuigd dat lage kaliumspiegel zijn de meest voorkomende oorzaak van spierkrampen met de opleiding.

Beschrijving

Bananen zijn ellipsvormige vruchten "voorverpakt" door de natuur, met een stevige, romige vruchtvlees gift-verpakt in een dikke eetbare schil. De bananenplant groeit 10-26 voet in hoogte en behoort tot de familie Musaceae. Banaanvruchten groeien in clusters van 50 tot 150, met individuele vruchten gegroepeerd in bundels, bekend als "hands" van 10 tot 25 bananen.

Bananen in overvloed in honderden eetbare rassen die onder twee verschillende soorten vallen: de zoete banaan (Musa Sapienta, Musa nana) en de weegbree banaan (Musa paradijselijke). Sweet bananen variëren in grootte en kleur.

Hoewel we gewend zijn aan het denken van zoete bananen met gele skins, kunnen ze ook voorzien van rood, roze, paars en zwart tinten wanneer ze rijp zijn. Hun smaak en textuur range met een aantal rassen zijn zoete terwijl anderen starchier kenmerken. In de Verenigde Staten, de meest bekende rassen zijn Big Michael, Martinique en Cavendish. Weegbree bananen worden meestal gekookt en beschouwd als meer als een groente als gevolg van hun starchier kwaliteiten; ze hebben een hogere beta-caroteen concentratie dan de meeste zoete bananen.

Geschiedenis

Bananen worden verondersteld te zijn ontstaan ​​in Maleisië ongeveer 4.000 jaar geleden. Van daaruit verspreidde ze over de hele Filippijnen en India, waar in 327 voor Christus Alexander opgenomen de Grote leger ze worden geteeld.

Bananen werden naar Afrika geïntroduceerd door Arabische handelaren en er ontdekt in AD 1482 door de Portugese ontdekkingsreizigers die hen meenam naar de Amerika's, de plaats waar het merendeel van de bananen nu worden geproduceerd.

Bananen werden niet naar de Verenigde Staten te koop tot het laatste deel van de 19e eeuw bracht in markten en werden aanvankelijk alleen genoten door de mensen in de zeekust steden waar de schoeners banaan aangemeerd; vanwege breekbaarheid van het fruit, konden zij ver vervoerd.

Sinds de ontwikkeling van koel- en snel transport in de 20e eeuw, zijn bananen worden op grote schaal beschikbaar. Vandaag, bananen groeien in de meeste tropische en subtropische regio's met de belangrijkste commerciële producenten met inbegrip van Costa Rica, Mexico, Ecuador en Brazilië.

Hoe te kiezen en winkel

Aangezien bananen worden geplukt uit de boom terwijl ze nog groen, is het niet ongebruikelijk om ze te zien deze kleur in de winkel. Baseer uw keuze van bananen, afhankelijk van wanneer je ze wilt verbruikt. Bananen met meer groene kleur zal langer duren om te rijpen dan de meer geel in tint en / of met bruine vlekken.

Bananas moet stevig, maar niet te hard, helder in verschijning en vrij van kneuzingen of ander letsel zijn. Hun stengels en tips moet intact zijn. De grootte van de banaan heeft geen invloed op de kwaliteit, dus gewoon kiezen voor de grootte die het best aan uw behoeften.

Terwijl bananen kijken veerkrachtig, ze zijn eigenlijk heel kwetsbaar en zorg moeten worden genomen in hun opslag. Zij dienen te kunnen rijpen bij kamertemperatuur en mag niet worden blootgesteld aan overdreven hoge of lage temperaturen. Onrijpe bananen niet in de koelkast worden geplaatst omdat dit het rijpingsproces onderbreekt zodanig dat deze niet zal kunnen ook hervat wanneer de bananen worden teruggebracht naar kamertemperatuur.

Als u nodig hebt om het rijpingsproces te versnellen, kunt u bananen plaatsen in een papieren zak of wikkel ze in de krant, het toevoegen van een appel om het proces te versnellen. Rijpe bananen die niet wordt verbruikt gedurende enkele dagen in de koelkast kan worden geplaatst. Terwijl hun schil kan verduisteren, zal het vlees niet worden aangetast. Voor een maximale smaak bij het consumeren van gekoelde bananen, verwijder ze uit de koelkast en laat ze weer op kamertemperatuur komen. Voor de meeste anti-oxidanten, eet volledig gerijpte vrucht.

Bananen kunnen ook ingevroren worden en zal blijven voor ongeveer 2 maanden. Ofwel pureer ze voor het invriezen of verwijder de schil en wikkel de bananen in plastic wrap. Om verkleuring te voorkomen, voeg wat citroensap voor het invriezen.

Hoe om te genieten

In aanvulling op rauw wordt gegeten, bananen zijn een prachtige aanvulling op een verscheidenheid van recepten van salades tot gebakken producten.

Een paar snelle portie ideeën:

Een pindakaas en banaan sandwich besprenkeld met honing is een all-time favoriete comfort food voor kinderen en volwassenen.
Voeg gehakte bananen, walnoten en ahornsiroop te havermout of pap.
Probeer onze Tropical Ontbijt Risotto in de Recipe File.
Individuele Concerns

Bananen en Latex Allergie

Like avocado en kastanjes, bananen en weegbree bevatten stoffen die chitinases die zijn gekoppeld aan de latex-fruit allergiesyndroom. Er zijn sterke aanwijzingen van de cross-reactie tussen latex en deze voedingsmiddelen.

Nutritional Profiel

Bananen zijn een zeer goede bron van vitamine B6 en een goede bron van mangaan, vitamine C, kalium, voedingsvezels, kalium, biotine, en koper.

Voor een diepgaand voedingswaarde profiel, klik dan hier: Banana .

In-Depth Nutritional Profiel

Naast de voedingsstoffen gemarkeerd onze beoordelingen grafiek, een diepgaand voedingsprofiel van bananen is ook beschikbaar. Dit profiel bevat gegevens over een volledige reeks voedingsstoffen, zoals koolhydraten, suiker, oplosbare en onoplosbare vezels, natrium, vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en meer.

aarbei:

10 Super gezondheidsvoordelen van Aardbeien

De Strawberry heet 'de koningin van de vruchten "In Aziatische landen omdat het vol met voordelen voor de gezondheid. Vergeleken met fruit zoals appels, sinaasappels en bananen , aardbeien hebben de hoogste hoeveelheid voedingsstoffen.

Deze sappige hartvormige lekkernijen hebben veel meer te bieden dan zoetheid en smaak. Ik beschouw hen een krachtvoer .

"Aardbeien zijn de engelen van de aarde, onschuldig en zoet met groene bladgroenten vleugels bereiken van de hemel." - Jasmine Heiler

Ik hou van aardbeien. Ik ben zo blij als aardbeien zijn uiteindelijk in het seizoen en groeien in mijn tuin. Ze maken het zelden naar de koelkast, omdat ik eet ze zodra ik ze op te halen.

10 Voordelen van de Gezondheid van aardbeien

1. Helpt branden opgeslagen vet 
De rode kleurstof bevat anthocyanen, die het verbranden van opgeslagen vet te stimuleren. Wanneer een groep dieren werd gevoed een vetrijk dieet samen met anthocyanen, kregen ze 24 procent minder gewicht dan de dieren eten het vetrijke dieet zonder toegevoegde anthocyanen. (The Journal of Agriculture and Food Chemistry) 

2. Boost korte termijn geheugen 
De anthocyanen boost korte termijn geheugen met 100 procent in acht weken. (The Journal of Agricultural and Food Chemistry) 

3. Laag in calorieën - Hoog in Fiber 
Een kopje bevat slechts 54 calorieën. 

4. Gemak Ontsteking 
Aardbeien lagere bloedspiegels van C-reactief proteïne (CRP), een signaal van ontstekingen in het lichaam. In een studie , vrouwen die 16 of meer aardbeien at per week werden 14 procent minder kans op verhoogde niveaus van CRP hebben. (Harvard School of Public Health.)

5. Laat hart- en vaatziekten 
Flavonoïden - die verantwoordelijk zijn voor de kleur en de smaak van aardbeien - verlagen het risico op hart-en vaatziekten. 

6. bevorderen gezondheid van de botten 
Aardbeien bevatten kalium, vitamine K en magnesium die belangrijk zijn voor gezonde botten. 

7. Voorkom slokdarmkanker 
Studies tonen aan gevriesdroogde aardbeien poeder kan helpen voorkomen dat de menselijke slokdarmkanker. 

8. Anti-aging eigenschappen 
Aardbeien zijn gevuld met biotine, die helpt bouwen sterke haren en nagels. Ze bevatten ook de antioxidant ellaginezuur, waarbij de elastische vezels in de huid te voorkomen doorzakken beschermt. 

9. Goed voor gewichtsverlies 
De verbinding nitraat gevonden bevordert de doorbloeding en zuurstof in ons lichaam, dat is geweldig voor gewichtsverlies is. 

10. bevorderen gezondheid van het oog 
Eten van drie of meer porties fruit zoals aardbeien kan het risico van macula degeneratie, een aandoening resulterend in gezichtsverlies verlagen.

sinaasappel:


Sappig en zoet en bekend om zijn concentratie van vitamine C, sinaasappels maken de perfecte snack en voeg een speciale tang te veel recepten; is het geen wonder dat ze een van de meest populaire vruchten in de wereld. Sinaasappels zijn algemeen beschikbaar van de winter door middel van de zomer met seizoensgebonden variaties afhankelijk van het ras.

Sinaasappels zijn rond citrusvruchten met fijn-structuur skins die zijn natuurlijk, oranje van kleur net als hun vlezig vlees; de huid kan in dikte variëren van heel dunne tot zeer dik. Sinaasappelen variëren gewoonlijk van ongeveer 2-3 centimeter in diameter. 

Gezondheidsvoordelen

Oranges 'Healing Fytonutriënten

In recente studies, hebben de genezende eigenschappen van sinaasappels in verband gebracht met een breed scala van phytonutrient verbindingen. Deze fytonutriënten omvatten citrus flavanones (soorten flavonoïden die de moleculen omvatten hesperetin en naringenine), anthocyanines, hydroxykaneelzuren en verschillende polyfenolen. Wanneer deze fytonutriënten worden onderzocht in combinatie met sinaasappelen vitamine C, de belangrijke antioxiderende eigenschappen van deze vrucht zijn begrijpelijk.

Maar het is nog een andere flavanon in sinaasappels, de herperidin molecule, die is uitgekozen in phytonutrient onderzoek naar sinaasappels. Ongetwijfeld is de belangrijkste flavanon sinaasappelen, herperidin is aangetoond dat hoge bloeddruk en cholesterol in dierstudies verlagen en sterke anti-inflammatoire eigenschappen. Belangrijk is dat de meeste van deze fytonutriënten wordt gevonden in de schil en de binnenste witte pulp van de oranje, veeleer dan in vloeibare oranje centrum, zodat het gunstige verbinding te vaak verwijderd door verwerking van sinaasappelen tot sap.

Een gezonde dosis vitamine C voor Antioxidant bescherming en Immuunsysteem

Misschien weet u al dat sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C , maar weet je hoe belangrijk vitamine C en sinaasappels zijn voor een goede gezondheid? Vitamine C is de belangrijkste wateroplosbare antioxidant in het lichaam, ontwapenende vrije radicalen en voorkomen van schade in het waterige milieu, zowel binnen als buiten de cellen. In cellen, een potentiaal op basis van vrije radicalen schade aan DNA kanker. Vooral in gebieden van het lichaam waar celvernieuwing bijzonder snel, zoals het spijsverteringsstelsel, waardoor DNA mutaties resulteert in het voorkomen van kanker. Daarom is een goede opname van vitamine C is geassocieerd met een verminderd risico op colonkanker.

Vrije radicalen schade aan andere cellulaire structuren en andere moleculen kan leiden tot pijnlijke ontsteking, als het lichaam probeert om duidelijk uit de beschadigde delen. Vitamine C, waarbij de vrije radicalen die de inflammatoire cascade activeert voorkomt, wordt dus ook geassocieerd met verminderde ernst van inflammatoire aandoeningen, zoals astma, osteoartritis en reumatoïde artritis.

Vrije radicalen oxideren ook cholesterol. Pas als geoxideerd doet cholesterol vasthouden aan de vaatwanden, opgebouwd in plaques die uiteindelijk groot genoeg belemmeren of volledig blokkeren van de bloedstroom, of scheuren van een hartaanval of beroerte kan groeien. Omdat vitamine C kan neutraliseren vrije radicalen, kan het helpen voorkomen dat de oxidatie van cholesterol.

Vitamine C, die ook essentieel is voor de goede werking van een gezond immuunsysteem, is goed voor het voorkomen van verkoudheden en kunnen helpen voorkomen recidiverende oorinfecties zijn.

Een glas jus d'orange Meer Protective dan vitamine C Alone

Het consumeren van vitamine C-supplementen niet bieden dezelfde beschermende voordelen als het drinken van een glas jus d'orange, toont onderzoek van Italiaanse onderzoekers in de Afdeling Humane Voeding aan de Universiteit van Milaan, Italië (Guarnieri S, Riso P, et al., British Journal Voeding).

Zeven gezonde proefpersonen elk van de drie dranken, twee weken na elkaar gegeven: blood-orange juice bevattende 150 mg vitamine C, werden versterkt waterbevattende 150 milligram vitamine C en een suiker en wateroplossing die geen vitamine C. bloedmonsters verzameld onmiddellijk voor de drank werd verbruikt, vervolgens elk uur gedurende 8 uur, en tenslotte 24 uur na consumptie van elke drank.

Bloedmonsters werden blootgesteld aan waterstofperoxide en vrije radicalen schade aan DNA werd geëvalueerd op 3 en 24 uur. Alleen als sinaasappelsap werd geconsumeerd werd geen beschermend effect gezien. Na het drinken van sinaasappelsap, DNA schade was 18% lager na 3 uur en 16% minder na 24 uur. Geen bescherming tegen DNA-schade werd gezien na de consumptie van de vitamine C verrijkte drankje of de suiker drinken.

Terwijl een andere studie, waarbij wordt gekeken naar veel grotere hoeveelheden vitamine C, vertoonden een beschermend effect van de vitamine Alleen al dit onderzoek geeft aan dat niet alleen de bescherming van vruchten complexer, maar kleinere hoeveelheden voedingsstoffen zoals vitamine C zijn dat alles zijn nodig voor uitkering.

Genoemde hoofdonderzoeker, Serena Guarnieri, "Het lijkt dat vitamine C niet de enige chemische belast antioxidant bescherming." In sinaasappelen, vitamine C is een onderdeel van een matrix met vele gunstige fytochemicaliën (bijvoorbeeld cyanidine-3-glucoside, flavanones en carotenoïden). "Maar hoe ze zijn interactie is nog steeds iedereen een raadsel," voegde ze eraan toe. Gelukkig hoeven we niet te wachten tot de wetenschappers dit uit om DNA-beschermende voordelen sinaasappels 'ontvangen. Praktische tip: Voor de beste bescherming van het DNA, sla de vitamine-C verrijkte flessen drank en geniet van een glas echte (bij voorkeur biologische als biologische voedingsmiddelen is aangetoond dat hogere hoeveelheden fytonutriënten bevatten), vers geperst sinaasappelsap-of gewoon eet een sinaasappel !

Door de veelheid van vitamine C's gezondheidsvoordelen, is het niet verrassend dat onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van groenten en fruit rijk aan deze voedingsstof is geassocieerd met een verminderd risico op overlijden door alle oorzaken waaronder hartziekten, beroerte en kanker.

Bescherming tegen hart-en vaatziekten

Een 248-pagina's tellende rapport, "De gezondheidsvoordelen van citrusvruchten," uitgebracht december 2003 door de Australische onderzoeksgroep, CSIRO (De Commonwealth Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek), beoordelingen 48 studies dat een dieet rijk aan citrusvruchten tonen biedt een statistisch significant beschermend effect tegen bepaalde soorten kanker en nog een 21 studies die een niet-significante trend naar bescherming.

Citrus lijkt de meest significante bescherming tegen slokdarm, oro-phayngeal / laryngeale (mond, het strottenhoofd en keelholte), en maag kanker te bieden. Voor deze vormen van kanker, studies toonden risicoreductie van 40-50%.

Recent ontwerpverslag De World Health Organization, "dieet, voeding en de preventie van chronische ziekten," concludeert dat een dieet dat citrusvruchten beschikt biedt ook bescherming tegen hart- en vaatziekten als gevolg van citrusvruchten-foliumzuur, die nodig zijn voor verlaging van het niveau van het cardiovasculaire is risicofactor homocysteïne; hun, kalium, die de bloeddruk te verlagen helpt, beschermt tegen beroerte en hartritmestoornissen; en vitamine C, carotenoïden en flavonoïden in citrusvruchten, die zijn geïdentificeerd als hebbende beschermende cardiovasculaire effecten.

Een grote Amerikaanse studie beoordeeld in het rapport CSIRO is gebleken dat een extra portie groenten en fruit per dag verminderde het risico op beroerte met 4%, en dit verhoogd met 5-6 keer voor citrusvruchten, het bereiken van een vermindering van 19% van het risico op een beroerte van de consumptie van een extra portie van citrusvruchten per dag.

De CSIRO verslag omvat ook gegevens die de positieve effecten geassocieerd met citrus verbruik studies voor artritis, astma, de ziekte van Alzheimer en cognitieve stoornissen, ziekte van Parkinson, maculaire degeneratie, diabetes, galstenen, multiple sclerose, cholera, gingivitis, optimale longfunctie, staar, ulceratieve colitis en ziekte van Crohn.

Ten slotte is de CSIRO rapport merkt op dat zo laag vet, voedselrijke voedingsmiddelen met een lage glycemische index, citrusvruchten zijn beschermend tegen overgewicht en obesitas, condities die het risico op hart-en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, diabetes, hoge bloeddruk en beroertes verhogen, en voeg symptomen van andere aandoeningen zoals artritis.

Een oranje heeft meer dan 170 verschillende fytonutriënten en meer dan 60 flavonoïden, waarvan vele is aangetoond dat anti-inflammatoire, anti-tumor en bloedstolsel remmende eigenschappen, evenals een sterke antioxiderende effecten.

Fytonutriënten, in het bijzonder, de klasse van de polyfenolen, zijn hoog in citrus met sinaasappelen met 84 mg galluszuur equivalenten / 100mg. De polyfenolen zo overvloedig sinaasappelen bleken uiteenlopende antioxidant, anti-virale, anti-allergische, anti-inflammatoire, anti-proliferatieve en anti-carcinogene effecten. Hoewel de meeste onderzoek is gericht op citrus polyfenolen-mogelijke rol bij kanker en hartziekten, recenter, wetenschappers begonnen te kijken naar hun rol in hersenfuncties zoals leren en geheugen.

Steeds studies hebben ook aangetoond een grotere absorptie van de voedingsstoffen in citrus wanneer genomen niet alleen als aanvulling, maar wanneer verbruikt door de vrucht waarin ze van nature voorkomen samen met alle andere biologisch actieve fytonutriënten citrusvruchten bevatten.

Langwerkende Liminoids in Citrus toevoegen aan hun vermogen om te bevorderen optimale gezondheid

In dierstudies en laboratoriumproeven met menselijke cellen, verbindingen in citrusvruchten, zoals sinaasappelen, opgeroepen limonoids getoond helpen bestrijden kanker van de mond, huid, long, borst, maag en colon. Nu, wetenschappers van de Amerikaanse Dienst Landbouwkundig Onderzoek heeft aangetoond dat ons lichaam gemakkelijk kan absorberen en maken gebruik van een zeer langwerkende limonoïde- genoemd limonin dat aanwezig is, is citrusvruchten in ongeveer dezelfde hoeveelheid als vitamine C.

In citrusvruchten, limonin aanwezig in de vorm van limonin glucoside, waarbij limonin een suiker (glucose) molecuul bevestigd. Ons lichaam gemakkelijk te verteren deze verbinding, het afsplitsen van de suiker en het vrijgeven limonin.

In het ARS onderzoek werden 16 vrijwilligers kregen een dosis limonin glucoside in hoeveelheden van die welke worden gevonden in 1-7 glazen sinaasappelsap. Blood tests toonden aan dat limonin was aanwezig in het plasma van alle behalve één van de deelnemers die de hoogste concentraties binnen 6 uur na consumptie. Sporen van limonin waren nog aanwezig in 5 van de vrijwilligers 24 uur na consumptie!

Limonin's biobeschikbaarheid en doorzettingsvermogen kan helpen verklaren waarom citrus limonoids zijn krachtige anti-kankerverwekkende stoffen die continu kan voorkomen dat kankercellen uit uitdijende. Andere natuurlijke anti-kankerverwekkende stoffen zijn beschikbaar voor veel minder tijd; bijvoorbeeld de fenolen in groene thee en chocolademelk actief blijven in het lichaam voor slechts 4-6 uur.

Mogelijke-Cholesterolverlagende Voordelen

De ARS team onderzoekt nu de mogelijkheden cholesterolverlagende effect van limonin. Lab tests geven aan dat de menselijke levercellen produceren minder apo B bij blootstelling aan limonin. Apo B is een structureel eiwit dat deel uitmaakt van de LDL cholesterol molecuul en is nodig voor LDL productie, transport en binden, waardoor hogere niveaus van apo B vertalen naar hogere niveaus van LDL cholesterol.
Verbindingen in Orange Peel mei Lagere Cholesterol zo effectief als statines

Een klasse van verbindingen gevonden in citrusvruchten schillen genaamd polymethoxylated flavonen (PMF's) hebben het potentieel om cholesterol effectiever lager dan sommige geneesmiddelen op recept, en zonder bijwerkingen, volgens een studie door de Amerikaanse en Canadese onderzoekers die werd gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.

In deze studie, bij laboratoriumdieren met dieetgeïnduceerde hoog cholesterolgehalte kregen hetzelfde dieet dat 1% PMF (voornamelijk tangeretin), de bloedspiegels van totaal cholesterol, VLDL en LDL (slechte cholesterol) verlaagd met 19-27 en 32- respectievelijk 40%. Vergelijkbare reducties werden ook gezien toen de dieren kregen diëten met een mengsel van 3% van twee andere citrus flavonones, hesperidine en naringin.

Behandeling met PMFs bleek geen enkel effect op de niveaus van gunstige HDL cholesterol, en geen negatieve bijwerkingen werden waargenomen in de dieren gevoed met het PMF-bevattende diëten.

Hoewel een verscheidenheid van citrusvruchten bevatten PMFs, de meest voorkomende PMFs, tangeretin en nobiletin, zijn te vinden in de schillen van mandarijnen en sinaasappelen. Sappen van deze vruchten bevatten ook PMFs, maar in veel kleinere hoeveelheden. In feite zou je moeten ongeveer 20 glazen sap per dag drinken om een ​​bedrag van PMFs vergelijkbaar bij mensen aan die voor de dieren te ontvangen. Echter, raspen een eetlepel of zo van de schil van een goed geschrobd organische mandarijn of oranje elke dag en het gebruik ervan om de smaak thee, salades, dressings, yoghurt, soep of warme havermout, boekweit of rijst kan een praktische manier te zijn bereiken sommige cholesterolverlagende voordelen. De onderzoekers zijn momenteel het verkennen van het werkingsmechanisme waarmee PMFs lagere cholesterol. Op basis van de eerste resultaten in cel en dierlijke studies, zij vermoeden dat PMFs werken als statine drugs, door remming van de synthese van cholesterol en triglyceriden in de lever.

Een zeer goede bron van vezels

Gezondheidsvoordelen sinaasappelen 'doorgaan met hun vezels, waarvan is aangetoond dat hoog cholesterolgehalte hetgeen zal bijdragen tot atherosclerose te voorkomen te verminderen. Fiber kan ook helpen door het houden van bloedsuikerspiegel onder controle, die kan helpen verklaren waarom sinaasappels een zeer gezonde snack voor mensen met diabetes kunnen zijn. Bovendien, de natuurlijke vruchtensuiker in sinaasappels, fructose, kan helpen om de bloedsuikerspiegel te houden te hoog oploopt na het eten. De vezel in sinaasappels kunnen grijpen kankerverwekkende chemicaliën en ze weg te houden van de cellen van de dikke darm, waardoor nog een andere lijn van bescherming tegen darmkanker. De vezels in sinaasappelen kunnen nuttig zijn voor het verminderen van de ongemakkelijke constipatie of diarree bij mensen die lijden aan prikkelbare darm syndroom.

Naast sinaasappelen 'fytonutriënten, vitamine C en vezels, zijn ze een goede bron van foliumzuur, vitamine A (in de vorm van carotenoïden), vitamine B1, kalium, koper, pantotheenzuur en calcium.

Voorkom nierstenen

Wilt u uw risico op calciumoxalaat nierstenen te verminderen? Drink sinaasappelsap. Een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition gevonden dat wanneer vrouwen dronk 1/2 tot 1 liter van sinaasappel, grapefruit of appelsap per dag, hun urine pH-waarde en citroenzuur uitscheiding verhoogd, aanzienlijk daalt hun risico op de vorming van calciumoxalaat stenen.
Helpen voorkomen dat zweren en risico's te verminderen voor Maagkanker

Een oranje per dag kan helpen om weg te zweren, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American College of Nutrition. In deze studie, onderzoekers onderzocht gegevens van meer dan 6.000 volwassenen die deelnamen aan de Derde National Health and Nutrition Examination Survey. Studie deelnemers met de hoogste bloedspiegels van vitamine C had een 25% lagere incidentie van infectie met Helicobacter pylori (H. pylori), de bacterie die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van maagzweren en op zijn beurt, een verhoogd risico op maagkanker. Onderzoekers zijn onzeker of H. pylori verlaagt bloedspiegels van vitamine C of als een hoge bloedspiegels van vitamine C helpen beschermen tegen infectie-van beide manier, het eten van een oranje of het drinken van een glas sinaasappelsap per dag kan helpen voorkomen dat maagzweren. Hoofdonderzoeker in deze studie, Dr. Joel A. Simon in het San Francisco VA Medical Center, spoort mensen die voor H. positief hebben getest pylori om hun consumptie van vitamine C-rijke voedingsmiddelen te verhogen, omdat dit hen kan helpen bij de bestrijding H. pylori-infectie.

Bescherm Respiratory Health

Het consumeren van voedingsmiddelen rijk aan beta-cryptoxanthine, een oranje-rode carotenoïde gevonden in de hoogste bedragen in sinaasappels, maïs, pompoen, papaja, rode paprika's, mandarijnen en perziken, kan beduidend lager iemands risico op het ontwikkelen van longkanker. Een studie gepubliceerd in het nummer van Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention september 2003 beoordeeld voeding en levensstijl gegevens verzameld van meer dan 60.000 volwassenen in Shanghai, China. Die eten de meest crytpoxanthin-rijke voedingsmiddelen toonde een vermindering van 27% in het risico op longkanker. Toen de huidige rokers werden geëvalueerd, die ook in de groep de consumptie van de meest cryptoxanthine-rijke voedingsmiddelen waren bleken een 37% lager risico op longkanker in vergelijking met rokers die het minst van deze gezondheid-beschermende voedingsmiddelen aten hebben.
Bescherming tegen reumatoïde artritis

Nieuw onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition draagt ​​bij aan het bewijs dat het genot van een dagelijks glas vers geperst sinaasappelsap uw risico op het ontwikkelen van reumatoïde artritis aanzienlijk kan verlagen.

Gegevens die door de Europese Prospective Investigation of Cancer Incidence (EPIC) -Norfolk studie, een basis van de bevolking, prospectieve studie van meer dan 25.000 proefpersonen, verzamelde bleek dat de studie deelnemers met de hoogste dagelijkse inname van de carotenoïden, zeaxanthine en bèta-cryptoxanthine, had een veel lager risico op het ontwikkelen van reumatoïde artritis in vergelijking met individuen consumeren de minste van heilzame fytonutriënten. Die waarvan de inname van zeaxanthine het hoogst was 52% minder kans om reumatoïde artritis te ontwikkelen, terwijl die met de hoogste inname van cryptoxanthine had een 49% reductie van het risico. Mooie dramatische voordelen voor iets eenvoudigs als het genot van een glas vers geperst sinaasappelsap elke dag doen!

Beschrijving

Sinaasappels zijn een van de meest populaire vruchten in de hele wereld. Terwijl ze zijn heerlijk als snack of als een recept ingrediënt, voor veel Amerikanen, het is hun sap dat wordt het meest geassocieerd met een goede gezondheid, met een reputatie als een integraal onderdeel van een gezond ontbijt.

Sinaasappels zijn rond citrusvruchten met fijn-structuur skins die zijn natuurlijk, oranje van kleur net als hun vlezig vlees. Ze variëren gewoonlijk van ongeveer 2-3 centimeter in diameter.

Sinaasappels worden ingedeeld in twee algemene categorieën-zoet en bitter-met de voormalige zijnde de soort meest gebruikte. Populaire variëteiten van zoete sinaasappel (Citrus sinensis) omvatten Valencia, navel Jaffa sinaasappelen, evenals de bloed orange, een hybride soort die kleiner, meer aromatische smaak en heeft rode tinten running gehele vruchtvlees. Bittere sinaasappelen (Citrus aurantium) worden vaak gebruikt om jam of marmelade te maken, en hun schil dient als smaakstof voor likeuren zoals Grand Marnier en Cointreau.

Geschiedenis

Sinaasappelen zijn oorsprong duizenden jaren geleden in Azië, in de regio van het zuiden van China naar Indonesië waar ze verspreid naar India. Hoewel schilderijen Renaissance weer sinaasappelen op de tafel in schilderijen van het Laatste Avondmaal, de veronderstelling dat ze werden gekweekt in deze regio op dit moment lijkt onjuist te zijn, omdat sinaasappels niet werden gekweekt in het Midden-Oosten tot ergens rond de 9e eeuw. Zoete sinaasappelen werden geïntroduceerd in Europa rond de 15de eeuw door verschillende groepen, waaronder de Moren, en de Portugese en de Italiaanse handelaren en ontdekkingsreizigers die ze vinden op hun reizen naar Azië en het Midden-Oosten.

Oranje bomen begon te worden geteeld in de Caribische eilanden in de late 15de eeuw na Christopher Columbus bracht de zaden daar op zijn tweede reis naar de Nieuwe Wereld. Spaanse ontdekkingsreizigers zijn verantwoordelijk voor het instellen van sinaasappels naar Florida in de 16e eeuw, terwijl de Spaanse missionarissen brachten hen naar Californië in de 18e eeuw, het begin van de teelt van deze citrusvruchten in de twee staten alom bekend om hun sinaasappels.

Vóór de 20e eeuw, sinaasappelen waren erg duur en daarom werden zij niet regelmatig wordt verbruikt, maar eerder gegeten op speciale feestdagen zoals Kerstmis. Na meer efficiënte wijze van vervoer werden ontwikkeld, en food processors uitgevonden methoden voor het gebruik van orange bijproducten zoals citroenzuur en bioflavonoïden, de prijs van sinaasappels vallen, en ze kunnen worden geconsumeerd op grote schaal, als ze nu zijn. Op dit moment, de landen die zijn enkele van de grootste commerciële producenten van sinaasappels onder meer de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico, Spanje, China en Israël.

Hoe te kiezen en Store

Sinaasappelen niet noodzakelijk een heldere oranje kleur goed te zijn. In feite kan de uniforme kleur van niet-biologische sinaasappels als gevolg van injectie van Citrus Red Number 2 (kunstmatige kleurstof) in hun huid op het niveau van 2 ppm. Of het nu organisch of niet, kan sinaasappels die gedeeltelijk groen of bruin verruwing net zo rijp en lekker als die stevige oranje van kleur zijn. Vermijd die zachte plekken of sporen van de schimmel. En, omdat de sinaasappels behoren tot de top 20 van levensmiddelen waarin residuen van bestrijdingsmiddelen worden het vaakst gevonden, kopen biologische sinaasappels waar mogelijk.

Kies sinaasappels die soepel zijn structuur huid en zijn stevig en zwaar voor hun grootte. Deze zullen een hoger gehalte sap dan die ofwel sponsachtig of lichter in gewicht. Over het algemeen zal sinaasappelen die kleiner sappiger dan die groter in omvang, evenals die dunner skins hebben.

Sinaasappelen kan worden bewaard bij kamertemperatuur of in de koelkast, afhankelijk van uw voorkeur. Zij zal in het algemeen duurt het even lang, twee weken met beide methoden, en zal nagenoeg hetzelfde zijn vitaminen behouden. De beste manier om sinaasappelen slaan los dan verpakt in een plastic zak omdat indien blootgesteld aan vocht, kunnen ze gemakkelijk ontwikkelen schimmel.

Jus d'orange en schil kunnen ook worden opgeslagen voor later gebruik. Plaats vers geperst sinaasappelsap in ijsblokjedienbladen tot bevroren, en bewaar ze in plastic zakken in de diepvries. Gedroogde sinaasappelschil moeten worden opgeslagen in een koele, droge plaats in een luchtdichte glazen container.

Fruit Flip Flop icoon