Transparante strook

Zoek de verschillen in de kerstboom

Klik op één van de afbeeldingen in de kerstboom waar je een verschil ziet. Zoek ze alle alle zeven voordat je tijd om is.

Dennen die geschikt zijn als kerstboom

FIJNSPAR

De fijnspar is kegelvorming en met heldergroene naalden. Van alle kerstbomen verliest deze waarschijnlijk het snelste z'n naalden. Het is meest verkochte kerstboom, en vaak ook de goedkoopste.

SERVISCHE SPAR

De Servische spar is een tamelijk compacte spar. De takken hangen meer dan bij die van de fijnspar. De naalden van deze spar zijn groen van de bovenkant en blauw van de onderkant, wat de hele boom een blauwachtig uiterlijk geeft. De Servische spar houdt zijn naalden veel langer dan de fijnspar. De Servische spar is iets duurder dan de gewone fijnspar. 

BLAUWSPAR

De Blauwspar is zeer decoratief, omdat hij zoals de naam doet vermoeden heel blauw is. De stevige takken staan tamelijk ver van elkaar, zodat de boom gemakkelijk te versieren is met een massa attributen. De blauwspar verliest ook zeer weinig naalden. De blauwspar is vaak zeer prijzig.

DWERGSPAR

Zoals de naam doet vermoeden blijft de dwergspar zeer klein. Dat maakt deze kerstboom geschikt voor kleine woonruimtes. Als u de dwergspar niet te dicht bij de verwarming zet zal deze boom niet veel naalden verliezen.

Sparren die geschikt zijn als kerstboom

NORDMANN-SPAR

De Nordmann-spar is de laatste jaren steeds populairder geworden. Hij heeft lange, donkergroen glanzende naalden. Bovendien verliest de Nordmann-spar heel weinig naalden. De Nordmann-kerstboom is een langzame groeier. Ze zijn vaak al ruim tien jaar oud op het moment dat ze als kerstboom verkocht worden. Daarom zullen ze ook duurder zijn. Maar de populariteit van de Nordmann-spar wijst erop dat men iets meer wil geven voor een degelijke kerstboom.

KOREAANSE ZILVERSPAR

De Koreaanse zilverspar is bijzonder regelmatig gevormd en heeft zachte naalden, met een zilverwitte onderkant. Ze hebben ook vaak purperblauwe kegels. De Koreaanse zilverspar heeft ze al van zodra de boom een paar jaar oud is en nog nog maar een meter groot is. Deze spar verliest zeer weinig naalden, maar kan last hebben van de tocht.

EDELE OF NOBELE ZILVERSPAR

In veel kerststukken zie je de takken afkomstig van de nobele zilverspar. Door de bijzonder zachte blauwgroene naalden is hij zeer geschikt voor dit soort kerstversiering. De nobele zilverspar is een sterk geurende kerstboom. Verder verliest deze zilverspar zelden z'n naalden.

Zoek de verschillen in de kerstboom icoon